حقایقی جالب از دنیای اعداد


تمامی اعداد زیر اول هستند:

31; 331; 3331; 33331; 333331; 3333331; 33333331

شاید فکر کنید تمامی اعداد به این شکل اول هستند. اما اینطور نیست! عددد بعدی در این دنباله اول نیست:

 ۱۷*19607843  = 333333331


در محاسبات متوالی زیر چه اشتباهی رخ داده است؟

a=a a.a=a2 a.a-a2=a2-a2 a(a-a)=(a-a)(a+a) a=a+a a=2a 1=2

 

سیاره تیر (عطارد، مرکوری) داخلی‌ترین و کوچکترین سیاره دستگاه خورشیدی است که هر ٨٨ روز یکبار به دور خورشید می‌گردد. از آنجایی که سیاره تیر بسیار نزدیک به خورشید در آسمان حرکت می‌کند، دیدن آن در آسمان بسیار دشوار است. سیاره تیر هنگام صبح و یا تاریک روشن عصر قابل دیدن است. تنها فضاپیمایی که به نزدیکی تیر رسید، مارینر ١٠ بود که در فاصله سالهای ١٩٧٤ تا ١٩٧٥ خدود ٤٠ تا ٤٥ درصد سطح سیاره را نقشه برداری کرد.

 

ظاهر تیر بسیار نزدیک به ماه زمین و پر از دهانه آتشفشانی است. سیاره تیر دارای قمر طبیعی یا اتمسفر نیست. دمای سطحی سیاره تیر از -180 تا 430 درجه سانتی‌گراد می‌رسد. نقطه ای که در روز زیر خورشید واقع می‌شود داغترین و عمق دهانه‌های آتشفشانی نزدیک قطب‌ها سردترین نقاط سطح سیاره هستند.

 

 

تصویر فوتوموزائیک سیاره تیر که توسط مارینر ١٠ تهیه شده است.

 

 

مقایسه اندازه سیارات درونی دستگاه خورشیدی: از سمت چپ: تیر، زهره، زمین، بهرام

 

 

تصویر عبور تیر از برابر خورشید که توسط تلسکوپ زمینی گرفته شده است.

 

سیاره تیر دارای هیچ آتمسفری نیست که بتواند تابش خورشید را پراکنده کرده و در برابر تشعشع‌های مضر آن مقاومت کند. اگر بتوانیم بر سطح سیاره بایستیم، در هنگام طلوع اشعه‌های خورشید را خواهیم دید که همچون ماری آتشین در آسمان تیر پراکنده شده و باعث می‌شوند دما از ١٨٠ درجه زیر نقطه انجماد آب به بیش از ٤٥٠ درجه سانتی گراد برسد که برای ذوب برخی فلزات کافی است. در آسمان تیر، خورشید همچون گویی بسیار بزرگ و آتشین بنظر می‌رسد. با این وجود بعلت نداشتن هوا، آسمان تیر در طول روز نیز تاریک است. همچنین در حالی که دما در سمتی که بطرف خورشید قرار دارد بسیار بالاست، در سمت مخالف دما بسرعت پایین آمده و هر شیئی را منجمد می‌کند. تصور هنرمند از طلوع خورشید در آسمان تیر. در اینجا خورشید سه برابر بزرگتر و درخشانتر از آسمان زمین دیده می‌شود. منابع: http://www.nasa.gov/lb/mission_pages/solar-b/solar_015.html http://www.nineplanets.org/mercury.html http://www.arcadiastreet.com/cgvistas/mercury_010.htm http://www.astronomy.themoon.co.uk/spaceart.htm